Vit- & mörkchokladmousse dessert m. färska bär

 Tillsammans med tårtan i det förra inlägget. så levererade jag också 8 st chokladmousse desserter. Av vad jag fick höra så gick dem hem och var goda. :) 
 
 
Recept chokladmousse:
100 mörk / vit choklad
2 st äggulor 
2.5 dl grädde
ev. florsocker/vaniljsocker efter smak 
 
Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera).

Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.

Låt smeten svalna.

Rör ev. ner florsocker.

Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.

Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.

Garnera med färska bär eller frukt eller varför inte hackad mandel, nötter eller chokladströssel.

Jag dubblande receptet och hällde sedan hälften i mörk och hälften i vit choklad. Eftersom att receptet ska räcka till fyra portioner. Jag spritsade även en klick grädde på varje och rev lite citronskal över. :)

 


Trackback
RSS 2.0