Choklad & Marängtårta m. hallongrädde & mjölkchokladtryffel

Hej!

Här kommer bilder och recept på chokladtårtan jag hade på beställning innan påsk. Det skulle vara maräng choklad och grädde, sedan fick jag fria händer. Det skulle sedan vara både laktos- och glutenfritt och det fungerade faktiskt väldig bra. 
 
Recepten kommer här: 
Chokladbotten: 
175° - ca 30 min
200 g margarin
4 ägg
2 dl socker
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 krm salt
Vill man ha en tjockare tårtbotten så rekommenderar jag att man dubbla receptet, till tårtan jag gjort här så har jag dubblat en halv gång. 
 
Smält smöret & låt svalna. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Vispa ägg & socker pösigt. Blanda ner de torra ingredienserna & till sist det smälta smöret.
Häll upp i formen & grädda i ugnen ca 30 min. 
Ta bort formen från kakan och lägg den på en bricka. 
 
Mjölkchokladtryffel: 
1 1/2 dl grädde
150 g mjölkchoklad 
 
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
 
Chokladkräm: 
4-5 dl florsocker
2,5 dl kakao
180 g mjukt smör
1,25 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker

Häll allting i en skål och vispa med elvisp
 
Hallongrädde:
Vispa grädden löst, blanda i hallon och vispa tills det är jämnt rosa. 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0